11. mar. 2013

Stege- og kogetider

Det kan være svært at huske hvor længe, de forskellige råvarer skal tilberedes. Jeg har samlet en liste over de mest brugte ting. 

Stegetiderne er beregnet fra en kold ovn ved 200 grader, inklusiv 15 minutter hvor ovnen er slukket.
Husk at lade stegen hvile, inden den skæres ud. 

Stegetider
Svinekød, lam og fjerkræ
Svinekam med svær, uden ben, 2 kg 
1 ½ time 
Nakkefilet, 1 ½ kg 
1 ¾ time 
Ribbensteg, 1 ½ kg 
1 ½ time 
Skinkeculotte, ¾ kg 
50 min. 
Lammekølle, 1 ½ kg 
1 ½ time 
Lammeryg, 2 ½ kg 
1 ½ time 
Kalkunbryst, helt 
50 min. 
Kalkunoverlår 
50 min. 
Kylling, 1400 g 
1 ½ time   
Kyllingeoverlår 
45 min   
Kyllingebryst m. ben 
45 min.

Oksekød - Stegetider efter bruning 
Bov med ben, 1 kg 
2 ½ time 
Culotte, ¾ - 1 kg 
40 - 60 min 
Cuvette, 1 kg 
40 - 60 min. 
Højreb med fedt og ben, 3 kg 
2 - 2 ½ time 
Højreb med fedt og uden ben, 1 ¾ - 2 kg 
1 ½ - 2 timer 
Mørbrad, ¾ kg 
30 min. 
Roastbeef, f.eks. inderlår, ¾ - 1 kg 
1 time 
Tyndsteg, 1 kg 
45 - 60 min 
Tyksteg, 1 kg 
1 time

Kalvekød - Stegetider efter bruning
Bov med ben, 1 kg 
1 ½ - 2 timer 
Culotte, ¾ - 1 kg 
30 - 40 min 
Inderlår/klump med fedt (snøret), 1 kg 
1 time 
Kam med fedt og ben, 3 kg 
1 - 1 ½ time 
Kam med fedt og uden ben, 1 kg 
1 time 
Tyksteg, ¾ - 1 kg 
45 min 
Tykkam, ¾ - 1 kg 
45 - 60 min 
Tyndsteg, ¾ - 1 kg 
45 min 
Mørbrad, ¾ kg 
30 min

Stegetider i gryde - efter bruning
Kød 

Kalkunbryst, helt 
45 min. 
Kalvesteg, 1 kg kalveklump 
1 ¼ time 
Kylling, ca. 1400 g 
50 - 75 min 
Kyllingeoverlår, kyllingebryst med ben 
40 min 
Lammebov 
1 ½ time 
Oksefilet, inkl. bruning 
35 min 
Svinemørbrad, ca. 450 g 
15 min 
Skinkemignon, ca. 350 g 
20 - 25 min

Kogetider
Grøntsager 

Asparges 
3-4 min. 
Blomkål, hel 
10-25 min. 
Bønner, grønne 
10 min. 
Grønkål, hvidkål - snittet 
15-20 min. 
Gulerødder, udskårne 
5-10 min. 
Kartofler 
15-30 min. 
Majskolber 
5-7 min. 
Porrer, hele 
10-20 min.
Ærter                              
 15-30 min. 
Selleri - i skiver
 10-30 min. 
Jordskokker
 15-30 min. 
Skorzonerødder (i mælk)
 20-30 min. 
Sølvbeder
 20-30 min. 
Spinat, helbladet
 5-10 min. 
Kød 

Hamburgerryg 
45 min. 
Høne 
2 - 3 timer 
Kalvekød, 2 kg, tyndbryst 
1 ½ - 2 timer 
Kalvetunge 
2 - 2 ¼ time 
Kylling 
1 time 
Oksekød, 2 kg, marvpibebov 
2 ½ time 
Oksekød, 2 kg, tyndbryst 
2 ½ time 
Stribet flæsk, saltet eller usaltet 
1 time

Fisk 

Forel 
8-10 min. 
Hornfisk 
10-12 min. 
Laks 
20-30 min. 
Makrel 
10-12 min. 
Pighvar o. lign. 
20-30 min. 
Rødspætte, skrubbe o. lign. 
10-12 min. 
Sild 
10-12 min. 
Torsk 
15-20 min.

Æg

Blødkogt  
4-6 min. 
"Smilende"  
6-7 min. 
Hårdkogt 
7-10 min.