2. jul. 2013

Luftige og børnevenlige pølsehorn


Ingredienser
  • 50 gram Gær
  • 2,5 dl Mælk 
  • 75 gram Margarine
  • ½ tsk Salt
  • 1 Æg
  • 3 spsk Sukker
  • ca. 500 gram Mel
Fremgangsmåde
Lun mælken og rør den sammen med gæret. Tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt igen med melet. Lad dejen hæve mindst en time, hvorefter den æltes godt igennem igen og deles i tre klumper. Rul dejen ud i tre cirkler og skær dem ud i en 'lagkage'. Fold pølsehornene sammen og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensel dem med æg, mælk eller hvad du lige har. Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 12 minutter. 

Tip
Brug dem til madpakken, og tag en lille bøtte med ketchup med ved siden af. 
Jeg har prøvet at blande hvedemelet med rugmel, dog stadig mest hvedemel. 200 gram rugmel og 300 gram hvedemel. Det bliver hornene lidt sundere af, og de smager stadig fantastisk.