10. mar. 2013

Mors fantastiske kanelsnegle


Min mor er her på gaden og i vores omgangskreds, kendt for at lave de bedste kanelsnegle. Og jeg er fuldstændig enig, de er fantastiske! 

Omkring 50 stk. 
Ingredienser
Dej
  • 100 gram Gær
  • 6 dl Lunken Mælk
  • 4 æg
  • 100 gram Margarine 
  • 1 tsk Salt
  • 1 kg Hvedemel 
Remonce
  • 300 gram Margarine
  • 300 gram Sukker
  • 6 tsk Kanel
  • Evt. hakkede mandler 

Fremgangsmåde
Gæren opløses i det lunkne mælk. Derefter tilsættes æggene og margarinen, pisk. Tilsæt til sidst salt og melet lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen og lad den efterfølgende hæve i cirka en halv time.
Rul dejen ud i to/tre flader, kom den sammenrørte remonce på, ligeligt fordelt over det hele. Rul dejen sammen til en pølse. Skær pølserne ud i skiver, og sæt snegle på en bageplade. Lad dem efterhæve i omkring en halv time. Pensel til sidst sneglene med mælk eller æg inden de bages ved 200 grader i 10-15 minutter.

Pynt sneglene med hvid glassur. :-)
Mums.

Tips
Kanelsneglene kan sættes tæt sammen på bradepanden, så kan man evt. sætte dem som en kagemand.