30. sep. 2012

Speltpølsehorn


36 stk.

Ingredienser

  • 50 gram Gær (1 pakke)
  • 4 dl Lunkent vand
  • 2 dl Speltkerner + 4 dl vand
  • 1 spsk Olie
  • ½ tsk Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 300 gram Speltmel
  • 350 gram Hvedemel
  • 36 brunch/halve pølser
Fremgangsmåde
Start med at koge speltkernerne i cirka 10 minutter med 4 dl vand. 
Kom gær og vand i en skål, rør rundt til gæren er opløst. Kom speltkernerne, olie, sukker, salt og spelt mel i og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel lidt af gangen, og ælt dejen godt sammen. Sæt dejen til hævning i en time.
Del dejen op i fire, rul hver klump ud i en cirkel. Fordel cirklerne som lagkager, med 8 stykker i hver. Kom evt. en stribe ketchup eller sennep på hvert stykke - i den brede ende. Læg en halv pølse/brunchpølse hvert stykke, og rul dejen om pølsen som et horn. 

Læg pølsehornene på bageplader beklædt med bagepapir. Lad hornene efterhæve i 30 minutter.
Pensel pølsehornene med sammenpisket æg, og bag dem i cirka 15 minutter ved 200 grader. 
Lad hornene køle af på en bagerist. 

Tip: Hvis pølsehornene skal bruges til madpakker, frys dem da ned inden de bliver kolde. Tag pølsehornene op aftenen inden de skal med i madpakken.