30. sep. 2012

Pizzasnegle




Omkring 36 stk.
Ingredienser
Til dejen

  • 50 gram Gær (1 pakke)
  • 5 dl Lunkent vand
  • 2 tsk Sukker
  • 2 tsk Salt
  • 2 spsk Olie
  • 2 spsk A38 (eller andet surmælksprodukt)
  • 2 dl Havregryn
  • 4 dl Grahamsmel
  • 7-8 dl Hvedemel

Tomatsauce

  • 1 Løg
  • 140 gram Koncenteret tomatpuré (1 lille dåse)
  • 1 tsk Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 2 spsk Olie

Fyld

  • 400 gram Skinke i strimler (Kan erstattes med oksekød, kyllingekød etc.)
  • 300 gram Ost i strimler
  • Oregano


Fremgangsmåde
Rør gæret ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie, A38, havregryn og grahamsmel, rør dejen godt rundt. Tilsæt hvedemel lidt af gangen, forsæt indtil dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt igennem, og sæt den til hævning mindst en time.
Imens dejen hæver laves tomatsaucen: Blend alle ingredienserne sammen, indtil du har en fin og glat tomatsauce.
Ælt så dejen godt igennem igen, bank gerne løs på den - så alle luftboblerne kommer ud.
Del dejen op i to lige store stykker. Rul hvert stykke ud til et rektangel. Fordel tomatsaucen ligeligt på de to rektangler. Kom derefter 200 gram skinke på hver, sammen med 150 gram ost (eller hvor meget man nu er til), drys med oregano.
Rul så rektanglerne sammen til to pølser. Skær pølserne ud i mindre stykker på cirka 2-4 centimeter, alt afhængigt af hvor tyk ens dejrulle er blevet.

Kom hver snegl på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve cirka 15 minutter.
Pensel pizzasneglene med sammenpisket æg, og bag dem ved 225 grader i 8-10 minutter. (Tag dem ud når de er gyldne)