20. sep. 2012

Kartoffelsuppe



Hovedret til 4 personer
Tilberedningstid: 60+ minutter
Ingredienser
  • 10 g Smør
  • 450 g Kartofler 
  • 175 g Porrer (Kan evt. erstattes med broccoli)  
  • 1 stk. Løg
  • 1 Laurbærblad
  • 2 Grøntsagsbouillonterninger 
  • 1 l vand
  • 1/4 l kaffefløde 
  • 1 tsk Timian
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • Ristet bacontern
Fremgangsmåde
Lad smørret blive gyldent i en stor gryde. Skræl kartofler, løg og porrer og skær dem i mindre stykker (porrer = ringe). Kom grøntsagerne i gryden sammen med timian og lauerbærbladet, lad dem stege i 2 minutter. Kom vand, bulionterninger, fløde, salt og peber i. Bring suppen i kog, og kog den ved svag varme under låg i cirka 20 minutter. 
Fjern lauerbærbladet, og blend suppen, fx med en stavblender til suppen er jævn. Smag til og server straks med drys af bacontern og evt. en spiseskefuld creme fraiche.

Bon appétit!