30. sep. 2012

Grove sandwichboller


Cirka 20 stk.

Ingredienser

  • 100 gram Gær (2 pakker)
  • 6 dl Vand
  • 4 spsk Olie
  • 4 spsk Blomster honning
  • 1 tsk Salt
  • ½ dl Hørfrø
  • ½ dl Solsikkekerner
  • ½ dl Sesamfrø
  • ½ dl Græskarkerner
  • ½ dl Rugkerner
  • ½ dl Hvedekerner
  • 200 gram Hvedemel
  • 700 gram Rugmel
  • 1 Æg til pensling
Fremgangsmåde
Blød rugkerner og hvedekerner op, ved at hælde kogende vand over dem og lad dem trække et stykke tid. 
Rør gær ud i lunkent vand, tilsæt olie, honning, salt, hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner, ruggkerner, hvedekerner og hvedemel. Ælt dejen godt sammen, tilsæt rugmel lidt af gangen, forsæt til dejen slipper fingerne. Lad dejen hæve i 30 minutter. 

Drys mel på bordpladen og ælt dejen godt sammen efter hævningen - bank løs på dejen så alle luftbobler kommer ud. Del dejen ud i stykker på 100 gram, rul hver klump til en bolle. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir, lad dem efterhæve i 15 minutter. 

Pensel bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i cirka 15 minutter. 

Tip: Man kan købe en 5 korns-blanding som kan erstatte hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, rugkerner, hvedekerner. 5 korns-blandingen indeholder det samme (på nær græskarkernerne). Brug 3 dl 5 korns-blanding.