20. okt. 2013

Svampede boller med hytteost


Ingredienser
  • 50 gram gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 450 gram hytteost
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 3 dl solsikkefrø (eller andre frø) 
  • 3 dl durummel
  • 6+ dl hvedemel
Fremgangsmåde
Gæret opløses i det lunkne vand. Tilsæt hytteost, sukker og salt. Rør godt rundt. Tilsæt kernerne og durummel, og derefter hvedemelet lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem med røremaskine. Dejen skal stadig være klistret inden den sættes til hævning minimum 1 time. Efter hævning formes der boller med to spiseskeer af dejen og de sættes på en bageplade. Lad dem efterhæve en halv time. Pensel med æg, mælk, A38 eller hvad du nu lige har og drys med solsikkekerner. 
Bag bollerne ved 200 grader varmluft i omkring 20 minutter.