20. okt. 2013

Saltmandler


Hvis der er noget jeg ikke kan lade være med, så er det at gå og småspise i løbet af dagen. Og mandler er noget af det jeg holder mest af, og for ikke at 'gå død' i dem bliver man jo nød til at pifte dem op engang imellem. Her er opskriften på de lækreste og nemmeste saltmandler, en super god snack.

Det skal du bruge
  • 300 gram mandler
  • 6 spsk salt
  • 6 dl kogende vand
Sådan gør du
Opløs saltet i en skål sammen med det kogende vand. Når saltet er opløst tilsættes mandlerne, rør rundt så alle mandlerne er dækket af saltvand. Lad mandlerne trække i vandet i 20-25 minutter. Rist dem derefter i ovnen i 5-8 minutter ved 200 grader, til de dufter og er let gyldne indeni. Rør evt. i mandlerne halvvejs under bagningen - så de ristes nogenlunde jævnt. 
Drys evt. ekstra salt udover mandlerne når de er bagt færdige. Her kan der også tilsættes anden smagsvariant, paprika, chilipulver, karry, kakao eller noget helt andet - kun fantasien sætter grænserne.