19. apr. 2013

Lemon Curd



Det skal du bruge

  • 3 citroner (saft og skal)
  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 60 gram smør i tern
Sådan gør du
Riv skallen af alle citroner med et fint rivejern og kom den i en skål. Pres alt saft ud af citronerne og kom det i en gryde sammen med æggene og sukkeret. Varm massen op under omrøring, den må ikke koge op, men skal blive som en creme. Hvis cremen begynder at få en hvid overflade, har den fået for meget. Hvis dette sker, kan du si massen sådan at det hvide ikke kommer med. Tag cremen af varmen, tilsæt skallerne og smør i små tern. Rør rundt indtil smørret er smeltet. Opbevar det i et glas i køleskabet.

Tip
Lemon curd er en engelsk klassiker. Den kan bruges som pålæg, til kager/desserter eller som tilbehør. Den er super frisk og smager super dejligt. Lemon curd'en kan holde sig længe i køleskabet (1-2 uger), og endnu længere hvis du fryser den.