4. apr. 2013

Grov tærtedej


Ingredienser
Dej

  • 80 gram A38 (0,5%) 
  • 60 gram Rapsolie
  • 1 tsk Salt
  • 80 gram Hvedemel
  • 80 gram Rugmel
  • 30 gram Durummel 
Æggemasse
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 2-3 æg
  • 2 spsk Mælk
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dem godt sammen. Lad dejen stå i køkeskabet overdækket af film i 30 minutter. Rul dejen eller tryk den ud i en smurt tærteform (27 cm i diameter). Prik tærten med en gaffel. Lad tærten bage i ovnen ved 200 grader uden fyld i 10 minutter. Tag tærten ud og kom fyldet i sammen med æggemassen, lad den derefter bage i endnu 30 minutter (Til fyldet er fast og gyldent). Lad tærten hvile 5-10 minutter inden servering.