4. jul. 2013

Hyldeblomstsaft


Ingen sommer uden god hyldeblomstsaft. Lige nu blomstre hyldeblomsterne, og det er på tide at få lavet en lækker saft.

Ingredienser
  • 20 Hyldeblomstskærme
  • 2 Usprøjtede/økologiske Citroner
  • 1 liter Vand
  • 1 kg Rørsukker/Lys farin
  • 20 gram Vin- eller citronsyre
  • 1 tsk Natron
  • evt. Atamon til rengøring af flasker
Fremgangsmåde
Læg hyldeblomsteskærmene og citronskiver lagvis i en stor skål. Bring vandet i kog, og tilsæt sukker, lad det koge til sukkeret er opløst. Afkøl sukkerlagen og rør vin- eller citronsyren i. Hæld sukkerlagen over blomsterskærmene og citronskiverne. Læg et låg eller en tallerken over skålen og lad opløsningen trække tre døgn i køleskabet. Rør af og til i blandingen, for at få aromaen ud af blomsterne. 
Efter de tre døgn, si saften og tilsæt natron. Hyldeblomstsaften er nu færdig og kan hældes på rengjorte flasker. 
Den færdige hyldeblomstsaft skal fortyndes med vand.