2. dec. 2012

Vanilje kranse


Cirka 35 stk. 

Ingredienser
  • 1/2 Vaniljestang 
  • 200 gram Smør, saltet og stuetempereret
  • 180 gram Sukker
  • 1 Æg
  • 250 gram Hvedemel
  • 75 gram Mandler (Blendede til mel) 
Fremgangsmåde
Vaniljestangen flækkes på det lange led og kornene skrabes ud. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, sådan at kornene skilles ad. 
Vanilje, sukker og smøret røres godt sammen. Rør ægget i, og tilsæt mandelmel og hvedemel lidt af gangen. 
Dejen kommes i en sprøjtepose med stjerne tyl og sprøjtes ud i "kranse" (ringe) på bagepapir. Det er jo op til en selv, hvor stor diameter kranserne skal have. 
Vanilje kransene bages ved 200 grader varmluft til de er let gyldne - cirka 12 minutter. 
Afkøl dem på en bagerist og opbevar dem i en tæt kagedåse. 

Mmmh - jul!