20. nov. 2012

Langtidshævede durumboller


14 stk.
Ingredienser

  • 15 gram Gær
  • 5 dl Vand
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 spsk Sukker
  • 1 dl A38
  • 300 gram Durummel
  • Ca. 450 gram Hvedemel
Fremgangsmåde
Gæret røres ud i lunkent vand, tilsæt olie, sukker og A38. Rør det godt sammen, tilsæt derefter durummel og lidt hvedemel af gangen. Ælt dejen til den ikke klistre særlig meget. Lad dejen hæve på køkkenbordet i 12-20 timer. Hvis du laver dejen om aftnen, er den klar til at blive bagt morgnen efter. 

Form boller á 100 gram, og lad dem hæve tildækket i 1 time. Pensel med æg og drys med frø. 
Bag bollerne i varmluftovn ved 180 grader i 20-25 minutter.