20. nov. 2012

Julehorn


24 stk.
Ingredienser
Dej

  • 2,5 dl Mælk
  • 75 gram Olie
  • 25 gram Gær
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 tsk. Sukker
  • Ca. 500 gram Mel
  • Æg til pensling
Fyld
  • 125 gram Ren rå marcipan
  • 50 gram Smør
  • 50 gram Sukker
  • 100 gram Blød nougat 
Fremgangsmåde
Varm mælken op, tilsæt smør og rør til det er smeltet. Rør gæren ud i den lunkne masse og tilsæt salt og sukker. Rør hvedemelet i lidt af gangen, ælt dejen godt igennem.
Sæt dejen til hævning i minimum 30 minutter. 
I mens kan fyldet blandes sammen. Marcipan røres sammen med smør og sukker, det kan godt være lidt svært, marcipanen skal nærmest 'moses' ud i smørret og sukkeret. Skær nougaten ud i 18 lige store stykker. 
Del dejen tre kugle, rul hver kugle ud i en rund cirkel med diameteren på cirka 20 centimeter. Skær hver cirkel ud i "en lagkage", så cirklen deles i 8 lige store stykker. Læg en lille klat fyld på hver trekant i den brede ende samt et stykke nougat. Rul dem sammen fra den brede ende, og form dem til horn. 
Lad hornene hæve i 30 minutter, pensel hornene med æg og bag dem i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft. 

Tip! Pynt de færdige horn med smeltet chokolade eller chokoladeglasur.