Stegetiderne er beregnet fra en kold ovn ved 200 grader, inklusiv 15 minutter hvor ovnen er slukket.
Husk at lade stegen hvile, inden den skæres ud.
Stegetider
Svinekød, lam og fjerkræ
Svinekam med svær, uden ben, 2 kg
|
1 ½ time
|
Nakkefilet, 1 ½ kg
|
1 ¾ time
|
Ribbensteg, 1 ½ kg
|
1 ½ time
|
Skinkeculotte, ¾ kg
|
50 min.
|
Lammekølle, 1 ½ kg
|
1 ½ time
|
Lammeryg, 2 ½ kg
|
1 ½ time
|
Kalkunbryst, helt
|
50 min.
|
Kalkunoverlår
|
50 min.
|
Kylling, 1400 g
|
1 ½ time
|
Kyllingeoverlår
|
45 min
|
Kyllingebryst m. ben
|
45 min.
|
Oksekød - Stegetider efter bruning
Bov med ben, 1 kg
|
2 ½ time
|
Culotte, ¾ - 1 kg
|
40 - 60 min
|
Cuvette, 1 kg
|
40 - 60 min.
|
Højreb med fedt og ben, 3 kg
|
2 - 2 ½ time
|
Højreb med fedt og uden ben, 1 ¾ - 2 kg
|
1 ½ - 2 timer
|
Mørbrad, ¾ kg
|
30 min.
|
Roastbeef, f.eks. inderlår, ¾ - 1 kg
|
1 time
|
Tyndsteg, 1 kg
|
45 - 60 min
|
Tyksteg, 1 kg
|
1 time
|
Kalvekød - Stegetider efter bruning
Bov med ben, 1 kg
|
1 ½ - 2 timer
|
Culotte, ¾ - 1 kg
|
30 - 40 min
|
Inderlår/klump med fedt (snøret), 1 kg
|
1 time
|
Kam med fedt og ben, 3 kg
|
1 - 1 ½ time
|
Kam med fedt og uden ben, 1 kg
|
1 time
|
Tyksteg, ¾ - 1 kg
|
45 min
|
Tykkam, ¾ - 1 kg
|
45 - 60 min
|
Tyndsteg, ¾ - 1 kg
|
45 min
|
Mørbrad, ¾ kg
|
30 min
|
Stegetider i gryde - efter bruning
Kød
| |
Kalkunbryst, helt
|
45 min.
|
Kalvesteg, 1 kg kalveklump
|
1 ¼ time
|
Kylling, ca. 1400 g
|
50 - 75 min
|
Kyllingeoverlår, kyllingebryst med ben
|
40 min
|
Lammebov
|
1 ½ time
|
Oksefilet, inkl. bruning
|
35 min
|
Svinemørbrad, ca. 450 g
|
15 min
|
Skinkemignon, ca. 350 g
|
20 - 25 min
|
Kogetider
Grøntsager
| |
Asparges
|
3-4 min.
|
Blomkål, hel
|
10-25 min.
|
Bønner, grønne
|
10 min.
|
Grønkål, hvidkål - snittet
|
15-20 min.
|
Gulerødder, udskårne
|
5-10 min.
|
Kartofler
|
15-30 min.
|
Majskolber
|
5-7 min.
|
Porrer, hele
|
10-20 min.
|
Ærter
|
15-30 min.
|
Selleri - i skiver
|
10-30 min.
|
Jordskokker
|
15-30 min.
|
Skorzonerødder (i mælk)
|
20-30 min.
|
Sølvbeder
|
20-30 min.
|
Spinat, helbladet
|
5-10 min.
|
Kød
| |
Hamburgerryg
|
45 min.
|
Høne
|
2 - 3 timer
|
Kalvekød, 2 kg, tyndbryst
|
1 ½ - 2 timer
|
Kalvetunge
|
2 - 2 ¼ time
|
Kylling
|
1 time
|
Oksekød, 2 kg, marvpibebov
|
2 ½ time
|
Oksekød, 2 kg, tyndbryst
|
2 ½ time
|
Stribet flæsk, saltet eller usaltet
|
1 time
|
Fisk
| |
Forel
|
8-10 min.
|
Hornfisk
|
10-12 min.
|
Laks
|
20-30 min.
|
Makrel
|
10-12 min.
|
Pighvar o. lign.
|
20-30 min.
|
Rødspætte, skrubbe o. lign.
|
10-12 min.
|
Sild
|
10-12 min.
|
Torsk
|
15-20 min.
|
Æg
| |
Blødkogt
|
4-6 min.
|
"Smilende"
|
6-7 min.
|
Hårdkogt
|
7-10 min.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar