Den færdige tærte |
Til min fars 50 års fødselsdag havde min mor bikset denne lækre græske tærte sammen, og her på min fridag fandt jeg så nogle rester af fyldet, hun ikke havde fået brugt, og så ville jeg da lige lave en lignende tærte ;-) Den er super nem at lave, og smager fantastisk!
Ingredienser
Dej
- 100 gram Grahamsmel
- 150 gram Hvedemel
- 125 gram Smør
- ½ tsk Groft salt
- 4 spsk Vand
Fyld
- 450 gram Hakket oksekød
- 2 Løg
- 1 Rød peberfrugt
- 4 Hvidløg
- Salt, peber, timian
- Olie til stegning
Desuden
- 3 Æg
- 2 dl Mælk
- Revet ost
Tzatziki
- 1 Agurk
- 1-2 dl Creme fraiche
- 1-2 Hvidløg
- Salt, peber
Fremgangsmåde
Dej
Kom de to slags mel i en skål sammen med salt og smør. Brug fingrene til at ælte smørret sammen med melet, sådan at dejen får en grynet konsistens. Tilsæt vandet og saml dejen. Smør en tærte form med olie, og tryk dejen ud i formen. Prik dejen over det hele med en gaffel, sæt tærten i en kold oven, og skru op på 200 grader, lad den bage i 20 minutter.
Fyld
Hak løgene fint, og sauter dem i en gryde sammen med olie. Tilsæt det hakkede kød, og steg det til det er grynet. Hak peberfrugten i småstykker, og tilsæt det sammen med pressede hvidløg. Krydr fyldet med salt, peber og timian. Lad det stege et par minutter, rør af og til. Smag fyldet til, og lad det køle lidt af. Kom derefter fyldet i den bagte tærteform.
Desuden
Pisk æg og mælk sammen med en gaffel. Hæld det udover fyldet i tærteformen. Drys tærten med revet ost. Sæt tærten tilbage i ovnen, ved 200 grader og lad den være der til æggemassen er færdig (ikke flydende, men fast). Cirka 25 minutter. Tag tærten ud og lad den stå i 10 minutter, inden den serveres.
Tzatziki
Riv agurken på et rivejern og pres saften ud mellem hænderne. Bland creme fraiche med agurk (tilpas mængden med mængden af agurk). Tilsæt hvidløg, salt og peber. Smag til, og lad den gerne stå 20-30 minutter, tildækket i køleskabet, før servering.
Beklager det ucharmerende billede, glemte at tage et billede af min første portion ;-) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar