Cirka 34 stk.
Ingredienser
Til dejen
- 200 gram Havregryn
- 6 dl Vand
- 1 tsk Salt
- 50 gram Gær (1 pakke)
- 1 dl Vand
- 1 dl Sukker
- 1 dl Olie
- 600-700 gram Hvedemel
Til drys
- 1 Æg
- 3 spsk Perlesukker
- ½ dl Hasselnødder
Fremgangsmåde
Kog havregryn, 6 dl vand og salt til en tyk grød. Rør konstant i gryden, så grøden ikke brænder på. Lad grøden køle af.
Opløs gæren i 1 dl vand i en stor skål, tilsæt havregrøden. Kom sukker, olie og halvdelen af melet i skålen og rør det godt sammen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt, til dejen er fin, glat og slipper fingrene.
Dæk skålen til med plastfilm, og lad den hæve mindst ½ time.
Hak hasselnødderne groft, og bland dem med perlesukker.
Ælt dejen godt igennem efter hævning, del dejen i to, og skær hvor portion dej i 17 stykker. Tril hvert stykke dej til en bolle. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i cirka ½ time.
Pensel bollerne med et sammenpisket æg, og drys med hasselnødderne og perlesukker. Bag bollerne ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter, til de er gyldenbrune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar