Ingredienser
- 50 gram Gær (1 pakke)
- 4 dl Lunkent vand
- 2 dl Havregryn
- 1 spsk Olie
- ½ tsk Sukker
- 1 tsk Salt
- 300 gram Rugmel
- 350 gram Hvedemel
- evt. Ketchup og sennep
- 24 små/halve pølser
Fremgangsmåde
Kom gær og vand i en stor skål, og rør, til gæren er opløst. Kom resten af ingredienserne i, men ikke alt melet. Ælt dejen godt, og tilsæt løbende mere mel, indtil dejen ikke længere hænger fast i fingerne. Sæt dejen til hævning i en time.
Form dejen til to kugler, rul først den ene kugle ud til en stor cirkel (cirka 30 cm i diameter). Skær cirklen ud som en lagkage i 12 stykker. Kom evt. en lille stribe ketchup eller sennep på dejen - på den brede ende. Læg en halv pølse på hvert stykke i den brede ende og rul dejen om pølsen til et horn.
Læg pølsehornene på bageplader med bagepapir. Gør det samme med den anden kugle af dejen. Lad derefter hornene hæve i 30 minutter. Pensel pølsehornene med et sammenpisket æg, og bag dem i cirka 15 minutter midt i ovnen ved 200 grader. (Varmluft 180 grader).
Lad hornene køle af på en bagerist.
Tip: Hvis pølsehornene skal bruges til madpakker, frys dem da ned inden de bliver kolde. Tag pølsehornene op aftenen inden de skal med i madpakken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar