20. sep. 2013

Kerneboller med gulerødder


(40 stk.)

Ingredienser
  • 10 dl vand
  • 400 gram knækkede hvedekerner 
  • 4 dl valsede havregryn
  • 4 tsk salt
  • 50 gram gær
  • 200 gram revet gulderod
  • 100 gram hørfrø
  • 200 gram solsikkekerner
  • 200 gram rugmel
  • 600 gram hvedemel (cirka) 
  • 2 sammenpiskede æg til pensling 
Fremgangsmåde
Kog vand, knækkede hvedekerner og havregryn op i en gryde under omrøring. Lad det koge i 2 minutter, og afkøl derefter grøden, til den er lunken. Kom grøden i en skål, og tilsæt derefter salt og gær. Rør gulderod, hørfrø, solsikkerkerner og rugmel i, og kom hvedemelet i lidt efter lidt. Ælt dejen til den er smidig, og stil den derefter til hævning et lunt sted tildækket i cirka en time.

Efter hævning æltes dejen godt igennem igen, og formes derefter til boller. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter. Pensl med æg, og bag kernebollerne ved 225 grader i omkring 20 minutter.

De er rigtig gode til madpakken! :-)