16 stk.
Ingredienser
- 50 gram Gær
- 100 gram Smør
- 4 dl Kærnemælk
- 1 tsk Groft salt
- 2 spsk Sukker
- 2 Æg
- 800 gram Mel
- 100 gram Chokolade
Fremgangsmåde
Smelt smørret og rør det sammen med kærnemælken. Smulder gæren ud deri og rør til den er opløst, pisk sukker, salt og æg i massen. Hak chokoladen i en tilpassende størrelse. Ælt mel i lidt af gangen, når det er en tyk grød æltes de hakkede chokoladestykker i. Ælt resten af melet i lidt efter lidt til dejen er mættet og let klistret. Ælt den grundigt i 10 min, 5 min i røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i en skål minimum 1 time.
Del dejen i stykker á 75 gram og form dem til boller. Lad bollerne hæve 30 min på bagepladen. Pisk æg sammen og pensel forsigtigt bollerne.
Bages ved 200 grader varmluft i cirka 12 min. Til de er gyldne og lyder hule når der bankes let under bunden.
Smelt smørret og rør det sammen med kærnemælken. Smulder gæren ud deri og rør til den er opløst, pisk sukker, salt og æg i massen. Hak chokoladen i en tilpassende størrelse. Ælt mel i lidt af gangen, når det er en tyk grød æltes de hakkede chokoladestykker i. Ælt resten af melet i lidt efter lidt til dejen er mættet og let klistret. Ælt den grundigt i 10 min, 5 min i røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i en skål minimum 1 time.
Del dejen i stykker á 75 gram og form dem til boller. Lad bollerne hæve 30 min på bagepladen. Pisk æg sammen og pensel forsigtigt bollerne.
Bages ved 200 grader varmluft i cirka 12 min. Til de er gyldne og lyder hule når der bankes let under bunden.
Hvor ser de lækre ud, Mille!! :-) God arbejdslyst
SvarSletKnus, og god aften
http://smilanne.blogspot.com - blog om træning, motivation og sundhed