Ingredienser
Bunde
- 80 gram stødte mandler
- 115 gram flormelis
- 2 æggehvider (60 ml)
- 50 gram rørsukker
- 1/2 tsk vaniljeekstrakt
- 1/2 tsk rød frugtfarve
Fyld
- 55 gram usaltet smør
- 1 tsk rød frugtfarve
- 2 tsk jordbærmarmelade
- 115 gram flormelis
Pynt
- Tørrede jordbær
Fremgangsmåde
Kom mandlerne i en blender og bled dem til mel. Sigt mandelmelet sammen med flormelis ned i en skål.
Kom æggehvider i en stor skål og pisk godt igennem, sådan du kan danne bløde toppe. Pisk rørsukker i, lidt ad gangen, så du får en fast, blank marengsmasse. Pisk til sidst vaniljeekstrakt og rød frugtfarve i.
Vend mandelblandingen i marengsmassen med en spatel, lidt ad gangen. Når al tørblandingen er grundigt vendt i, forsættes der med at vende rundt og skære massen, indtil du får en blank dej med en tyk og 'lang' konsistens.
Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig trylle på 1 cm. Tryk 36 små cirkler i samme størrelse ud på to bageplader beklædt med bagepapir. Bank evt. pladerne forsigtet ned i bordet, for at fjerne luftbobler. Lad bundene hvile i 30 minutter på køkkenbordet og forvarm ovnen på 160 grader.
Bag macaron-bundene i ovnen i omkring 10-12 minutter. Hold godt øje med dem. Kom forsigtigt tørrede jordbær på halvdelen af bundene og pres dem let ned. Stil derefter bundene til afkøling i 10 minutter. Tag forsigtigt bundene op fra bagepapiret med en paletkniv og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Til fyldet pisker du smør, frugtfarve og jordbærmarmelade sammen i en skål, Pisk flormelis i, lidt ad gangen. Til blandingen er jævn og cremet. Smag til med jordbærmarmelade og kom evt. mere i.
Tip
Bunde uden fyld kan holde sig i 3-4 dage i en lufttæt beholder eller i fryseren i op til 1 måned. Fyldte macarons kan holde sig i 2-3 dage i køleskab afhængigt af, hvilken type fyld der er i. Macarons smager allerbedst, når de serveres ved stuetemperatur et par timer efter, at fyldet er kommet i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar