(40 stk.)
Ingredienser
- 10 dl vand
- 400 gram knækkede hvedekerner
- 4 dl valsede havregryn
- 4 tsk salt
- 50 gram gær
- 200 gram revet gulderod
- 100 gram hørfrø
- 200 gram solsikkekerner
- 200 gram rugmel
- 600 gram hvedemel (cirka)
- 2 sammenpiskede æg til pensling
Fremgangsmåde
Kog vand, knækkede hvedekerner og havregryn op i en gryde under omrøring. Lad det koge i 2 minutter, og afkøl derefter grøden, til den er lunken. Kom grøden i en skål, og tilsæt derefter salt og gær. Rør gulderod, hørfrø, solsikkerkerner og rugmel i, og kom hvedemelet i lidt efter lidt. Ælt dejen til den er smidig, og stil den derefter til hævning et lunt sted tildækket i cirka en time.
Efter hævning æltes dejen godt igennem igen, og formes derefter til boller. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter. Pensl med æg, og bag kernebollerne ved 225 grader i omkring 20 minutter.
De er rigtig gode til madpakken! :-)
Efter hævning æltes dejen godt igennem igen, og formes derefter til boller. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter. Pensl med æg, og bag kernebollerne ved 225 grader i omkring 20 minutter.
De er rigtig gode til madpakken! :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar